Digital Signage’mı Dokunmatik Ekranlı Kiosk mu?

İnsanların her an farklı dijital araçlar ile son derece hızlı bir şekilde bilgi tükettiği bir dünyada yaşıyoruz. Pazarlama başarısı büyük ölçüde, müşterinize doğru bilgiyi doğru kaynak üzerinden doğru zamanda ulaştırmaya dayanıyor.

Bu nedenle Digital Signage ve dokunmatik ekranlı digital kiosklara olan talep son yıllarda çok büyük ölçüde artmış durumda. Amacınız ister ürün satmak, isterse ziyaretçilerinizi bilgilendirmek olsun, dijital bir katman kullanmak, daha faydalı bir etkileşim kurma fırsatınızı arttıracaktır.

İnsanların her an farklı dijital araçlar ile son derece hızlı bir şekilde bilgi tükettiği bir dünyada yaşıyoruz. Pazarlama başarısı büyük ölçüde, müşterinize doğru bilgiyi doğru kaynak üzerinden doğru zamanda ulaştırmaya dayanıyor.

Bu nedenle Digital Signage ve dokunmatik ekranlı digital kiosklara olan talep son yıllarda çok büyük ölçüde artmış durumda. Amacınız  ister ürün satmak, isterse ziyaretçilerinizi bilgilendirmek olsun, dijital bir katman kullanmak, daha faydalı bir etkileşim kurma fırsatınızı arttıracaktır.

Bu fırsat oluşmaması, müşteri ile olan iletişiminizde boşluklara sebep olacaktır. Digital Signage ve digital kiosk teknolojisi bu boşluğu rahat bir şekilde doldurabilir.

Bu boşluğu doldurmaya başlamadan önce aşağıdaki soruları kendinize sormanızda fayda var:

  • Ne tür bir dijital teknoloji kullanmak istiyorum?
  • Müşterim için hangi mesajlar önem taşıyor?
  • Yerleştirmeyi nereye yapacağım?
  • Müşterilerim ne zaman tecrübe edecekler?
  • İşe yaradığını nasıl anlayacağım?

Öncelikle, en önemli sorumuz olan: “Ne tür bir dijital teknoloji kullanmak istiyorum” sorusunu ele alalım.

Çok fazla seçenek var, ama üzülmeyin sizin için bu seçenekleri daralttık:

Digital signage ve dokunmatik ekranlı kioskları karşılaştırarak işe başlıyoruz.

Digital Signage

Digital signage, içeriğinizi fotoğraf, video, metin, ses gibi birçok formatta, geniş ya da küçük ekranlarda kullanıcıya sunmanızı sağlar.

Kullanacağınız yazılıma bağlı olarak, içeriğinizi cloud bağlantısı üzerinden düzenleme, zamanlamayı ayarlama ve upload etme imkanına sahipsiniz.

Müşterilerinizin belirli zaman aralığında oturdukları yerler, digital signage için oldukça uygundur. Metro istasyonları ve otobüs durakları bunun en güzel örneklerindendir.

Artıları:

Düşük efor: Bir kez içerik üretip, upload ettikten sonra o sürekli olarak ekranınızda kalacak (tabii siz değiştirmediğiniz sürece), ekstra bir uğraş sarf etmenize gerek kalmayacak. Fakat bu avantajı dezavantaja çevirmemeniz için içeriğinizi güncellemenizi öneririz.

Düşük maliyet: Efor için bahsettiklerimiz maliyet için de geçerli. Düşük güç tüketimi sayesinde çok az bir masrafla büyük fayda sağlayabilirsiniz.

Eksileri:

Digital signage, tek yönlü yol gibidir. Bir perakende mağazasında tüm dikkatini, aradığı ürünü bulmak için kullanan bir müşteri ya da havaalanında koşturan bir yolcu için 60 tane reklam gösteren bir ekran en iyi çözüm olmayabilir. Koşturan kullanıcıların dikkatini çekebilecek bir reklam da hazırlayabilirsiniz fakat bu reklam acelesi olmayan, oturan kullanıcılarınızın dikkatini çekmeyebilir.

Dokunmatik Ekranlı Digital Kiosklar

Digital signage ve dokunmatik digital kiosk arasındaki en önemli fark, tek bir kelimeyle açıklanabilir: etkileşim. Ziyaretçinizi ve müşterinizi mesajınız ile etkileşime geçirmek eşsiz bir tecrübe olacaktır.

Dokunmatik ekranlı digital kiosk yazılım uygulamalarının kapsamı genellikle yazılım geliştiricinin yeteneğine bağlıdır, fakat başarıya ulaşmak için bazı kilit noktalar mevcut:

  • Uzaktan yönetim – düzenleyebilme kabiliyeti, sipariş ve cloud sistemine upload
  • Çekici tasarım – dikkat çekebilmek ve etkileşime davet etmek için önemlidir.
  • Uygun yerleşim – kullanım oranını arttırır
  • Sezgisel bir kullanıcı ara yüzü – Etkileşimi bir kere sağladıktan sonra, etkileşim içerisinde kalmaya devam edilmesini sağlar.
  • Yazılımı izlemek– zaman içerisinde kullanıcıların hareketlerini izleyerek daha iyi bir tecrübe sunmanız için size ipuçları verir
  • Sağlam donanım – Kullanıcı trafiğini 7/24 kaldırabilmek için güvenilir ve sağlam donanım gerekir.
  • Güvenlik – Hem fiziksel (hırsızlığa karşı korumak) hem de dâhili (cihaza, dışarıdan erişimi engellemek için)

Artıları:

Analiz: Veriyi izlemek, en uygun kiosk içeriğini anlamanıza yardımcı olur. Yazılıma bağlı olarak, veriyi takip ederek ne kadar sürede, kaç kullanıcı, hangi içerik ile ne kadar süre boyunca etkileşime girdiğini görebilirsiniz.

Yüksek Katılım Düzeyi: Bir Çin atasözü der ki “anlatırsanız unuturum, gösterirseniz hatırlarım, yaptırırsanız anlarım”. Kullanıcılara mesajınızla etkileşime girme fırsatı verdiğinizde akılda kalma oranı daha yüksek olacaktır.

Eksileri:

Dokunmatik ekranlı digital kiosklar, aynı boyuttaki digital signagelara kıyasla daha pahalıdırlar. Buna ek olarak, interaktif bir digital kiosk kurulumu daha geniş kapsamlı bir tasarım ve geliştirme gerektirir. Yazılım geliştirmek de ekstra maliyete sebep olur.

Toparlayacak olursak, seçiminizi yapmadan önce kullanıcı ile kurmak istediğiniz iletişimi, amacınızı, ihtiyaçları ve de bütçenizi tekrar gözden geçirmenizde fayda var.

Önceki yazı
Digital Signage Sistemleri Çevre Dostu mu?
Sonraki yazı
Algılanan Bekleme Süresini Digital Signage ile Kısaltın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

BİLGİ FORMU
HEMEN ARAYIN