Digital Signage Yazılımının Olmazsa Olmazları

Digital signage, karmaşıklık ve potansiyelinin tam olarak anlaşılamaması gibi nedenlerden ötürü uzak durulması gereken bir çözüm gibi algılanabilir. Digital signage teknolojisinin hantal ve kullanımı zor bir teknoloji olduğunu söyleyenler bile mevcuttur.

Digital signage, karmaşıklık ve potansiyelinin tam olarak anlaşılamaması gibi nedenlerden ötürü uzak durulması gereken bir çözüm gibi algılanabilir. Digital signage teknolojisinin hantal ve kullanımı zor bir teknoloji olduğunu söyleyenler bile mevcuttur. Bu durum, ihtiyaçları tam olarak karşılayamayan digital signage yazılımından kaynaklanıyor dersek yanlış olmaz.

Bir digital signage yazılımının başarılı olabilmesi için birkaç temel fonksiyonu içermesi gerekir. Ayrıca bu fonksiyonlar her türden kullanıcı tarafından rahatça kontrol edilebilmesi için mümkün olduğunca basit olmalıdır.

Bize göre bir digital signage yazılımının sahip olması gereken temel 9 fonksiyonu aşağıda sıraladık:

  • Ekran bölümü kontrolü
  • Ekran bölümü kanal ataması
  • Kaynak ve medya yönetimi
  • Medya formatları desteği (flash, video, resim gibi)
  • Zaman çizelgesi yönetimi
  • Zaman çizelgesi sıralama
  • Kampanya yönetimi
  • Uzaktan kontrol
  • Web yönetimi

İyi bir digital signage yazılımı tüm bu fonksiyonları doğal bir akışla bir araya getirmelidir. Bir digital signage yazılımının asıl gücünü belirleyen metrik, tüm kaynakların ve cihazların genel yönetimini ve kontrolünü hızlıca gerçekleştirebilecek kapasitede olmasıdır. Genel yönetim esnasında sizi zorlayan, gereğinden fazla vakit harcamanıza neden olan bir digital signage yazılımının ekstra fonksiyonlara sahip olması bir anlam ifade etmez.

Digital signage yazılımları her geçen yıl gelişmeye ve kullanıcılarına daha pratik hizmet vermeye devam ediyor. Sistemin kontrolü için teknik personel ihtiyacını ortadan kaldıracak basitlikte tasarlanmış digital signage araçları üretiliyor. Örneğin, HTML’in ve internet teknolojisinin nasıl işlediğine dair hiçbir fikri olmayan kullanıcılar, web araçları sayesinde web siteleri oluşturabiliyorlar. Aynı durum digital signage için de geçerlidir. Gelişmiş içerik yönetim sistemlerinin basit arayüzleri sayesinde kullanıcılar neredeyse hiç zorlanmadan ve hızlı bir şekilde digital signage içeriklerini yönetebiliyorlar. Digital signage teknolojisi bu gibi araçlarla her zamankinden daha hızlı ve performanslı çözümler sunarak kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Önceki yazı
Kozmetik Sektörü İçin Digital Signage
Sonraki yazı
Neden Havaalanları Digital Signage İçin En Uygun Yerlerden Biridir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

BİLGİ FORMU
HEMEN ARAYIN