Kâğıt Afiş Reklamcılığı Tarihe Karışıyor

Kâğıt Afiş Reklamcılığı Tarihe Karışıyor

Reklamcılığın dijitalleşme sürecine girdiğine dikkat çeken iDisplay Genel Müdürü Burhan Eker kağıt afişlerin ömrünü tamamladığını söyledi.

Yakın gelecekte kağıt afiş kalmayacak diyen Eker, “En küçük eczaneden alışveriş merkezilerine, meydanlara kadar kağıt afiş gördüğümüz ortak kullanım alanlarında her yer dijitalleşme dönüşümünü tamamlamış olacak” diye konuştu.

Dünya pazarına kıyasla Türkiye’nin geriden geldiğini, ancak dijital ekran trendini yakından takip ettiğini belirten Eker, “Bugün dijital ekranlar, mağazalardan ofislere kadar çeşitli amaçlara göre kullanılabilir hale geldi. Yakın tarihte ise ekranların 40, 48, 55 gibi belirli ölçülerde değil, tamamen isteğe uygun ölçülerde dizayn edileceğini tahmin ediyoruz. Çeşitli lokasyonlarda gördüğümüz dijital ekranlar, bulunduğu lokasyona uygun biçim ve ölçülerde olacak ve çok yaygın olarak kullanılacak” dedi.

Caddelerde, ulaşım araçlarında veya şehir meydanlarında yer bulan açık hava reklamcılığı dönüşüm geçiriyor. Dijital devrimin bir ayağı olarak görünen dijital ekranlar afiş ve posterlerin yerine geçmeye başladı. Ekran yazılımlarının geliştirilmesiyle beraber tek merkezden yönetilen ekranların açık hava reklamcılığının temel dinamiklerini yerinden oynattığının altını çizen iDisplay Genel Müdürü Burhan Eker, gelecek 10 yılda reklamcılık, dijital iletişim ve markaların hedef kitle iletişimi gibi konularda köklü değişimlerin yaşanacağını söylüyor.

Reklamların maliyet hesabı açısından artık dijital ekranların avantajlı konuma geldiğini kaydeden Eker şunları söyledi:
“Dijital dönüşümde kurumların maliyet hesabı etkin rol oynuyor. Eskiden dijital ekran yatırımları bugünkü kadar uygun değildi, şimdi ise kağıt afişin maliyeti gün sonunda dijital ekranlara göre yüksek çıkıyor. Üstelik dijital ekranların iletişimdeki etkinliği, yönetimi, güncellenmesi ve zengin içerik sunuyor oluşu yeni teknolojiyi cazip hale getiriyor”

Kaynak:
http://www.gunes.com/Ekonomi/kagit-afis-reklamciligi-tarihe-karisiyor-667103
http://www.aksam.com.tr/sirketlerden/kagit-afis-reklamciligi-tarihe-karisiyor/haber-492772

Önceki yazı
Çalışma Ortamları Dijitalleşiyor
Sonraki yazı
Kurum İçi İletişiminde Dijital Signage Devrimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

BİLGİ FORMU
HEMEN ARAYIN