Akıllı Şehirlerin Bilgilendirme Ekranı!

uniq haber

Kullanımı günden güne yaygınlaşan digital kiosk’lar avm’lerden havalimanlarına, turistik noktalardan bankalara her yerde karşımıza çıkıyor.

Dijital ekran teknolojisinin gelişmesi ile birlikte daha çok tercih edilen digital kiosk’lar akıllı şehirlerin en önemli ayaklarından biri haline geldi. İhtiyaç duyulan yerlere konumlandırılan ve güncel-dinamik bilgi akışını sağlayan digital kiosk’lar şehirlerin akıllı hale gelmesinde kritik bir misyon üstleniyor.

Kiosk maliyetlerinin düşmesi ve internet erişiminin artması sayesinde digital kiosk’ların çok amaçlı olarak pek çok yerde kullanıldığını belirten iDisplay Genel Müdür Yardımcısı Ömer Hacıoğlu digital kiosk’ların küçük işletmelerden büyük mağazalara geniş bir alıcı kitlesi olduğunu söyledi.

DİGİTAL KİOSKLAR DIŞ ETKENLERDEN NASIL KORUNUYOR?
Vandalizm ve ısı değişiklerine dikkat çeken Hacıoğlu, digital kiosk’larda özellikli camların kullanıldığı söyledi. Bu sayede darbelere karşı koruma sağlandığının altını çizen Hacıoğlu metal aksamların da kullanıldığı ifade etti.

HANGİ AMAÇLA KULLANILIYOR?
Digital kiosk’ların öncelikle bilgilendirme amaçlı kullanıldığına değinen Hacıoğlu, mağazalarda müşterilerin kampanyalar hakkında bilgilendirilmesi, bankalarda ön işlemlerin yapılması, şirket içinde duyuruların gerçekleştirilmesi gibi amaçlarla digital kiosk’ların tercih edildiğini ve bu yönüyle kiosk’ların akıllı şehirler konseptinin önemli bir oyuncusu olduğunu söyledi.
iDisplay Genel Müdür Yardımcısı Ömer Hacıoğlu, iç mekan ve dış mekana göre farklı digital kiosk ürünlerinin kullanıldığını söyledi. Hacıoğlu ayrıca kiosk’un konumlandığı yere göre istenildiği ölçüde parlaklık seviyesinin ayarlanabildiğini belirtti.

ELEKTRİK VE İNTERNET NASIL SAĞLANIYOR? ÇALIŞMA ÖMRÜ NE KADAR?
Yapısal kablolama imkanları ile digital kioskların zemin kısmından elektrik enerjisi ile beslendiğini söyleyen Hacıoğlu internet erişiminin kablosuz olarak sağlandığını belirtti.
Digital kiosk’larda endüstriyel sınıf ekranların kullanıldığını bildiren Hacıoğlu yaklaşık 50.000 saat çalışma ömrünün olduğunu söyledi.

http://www.star.com.tr/teknoloji/akilli-sehirlerin-bilgilendirme-ekrani-haber-1191987/
http://www.aksam.com.tr/teknoloji/akilli-sehirlerin-bilgilendirme-ekrani/haber-636624
http://www.gunes.com/ekonomi/dijital-ekranlar-yayginlasiyor-799249

Önceki yazı
Vitrinler Yerini Dijital Ekranlara Bırakıyor
Sonraki yazı
CarrefourSA’nın Etkili ve Dinamik İçerikleri Dijital Ekranlarda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

BİLGİ FORMU
HEMEN ARAYIN